Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jeziv slučaj

Dječaci iz Srbije među 17 uhapšenih za seksualno zlostavljanje djevojčice u Beču

zlostavljanje
Foto: Arhiv
Ilustracija

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču

Austrijska policija saopštila je danas da je pokrenula istragu protiv 17 osoba mahom maloljetnika, od kojih su neki državljani Srbije, zbog sumnje u seksualno zlostavljanje 12-godišnje djevojčice tokom nekoliko mjeseci.

Dvanaest osumnjičenih su maloljetnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godine i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaničnik austrijske policije.

Među osumnjičenima da su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi AP.

Oni su osumnjičeni za ozbiljno seksualno zlostavljanje maloljetne osobe i pornografsko prikazivanje maloljetne osobe, precizirao je Finda.

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču, kao i da je u jednom slučaju korišćeno nasilje, a da je u ostalim žrtva verbalno bila primorana na seksualni odnos, rekli su istražitelji.

Žrtva i njena majka su prijavile slučaj vlastima u oktobru, navodi AP.

Poslije opsežnih istraga, u četvrtak je saslušano 13 osumnjičenih starijih 14 godina ili više, neki su priznali djela, drugi odbacili, a jedan je uhapšen zbog opiranja policiji.

“Dva puta sam je pitao, želiš li seks”, rekao je jedan od 17 optuženih za teško seksualno zlostavljanje maloljetnice. Sada 16-godišnji Bugarin (u vrijeme zločina imao je samo 15) govorio je na ispitivanju opušteno kao da govori o kompjuterskoj igrici – a ne o navodnom grupnom silovanju djevojčice od strane multinacionalne bande.