Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak tokom kupanja skočio u Savu i slomio kičmu

600_1498376065sava

Dječak (16) iz Županje u Hrvatskoj teško je povrijeđen nakon tragičnog skoka u plićak na jednom kupalištu u ovome gradu.

Dječak koji je inače član lokalnog nogometnog kluba iz Županje u Hrvatskoj skočio je u plićak i pao na leđa te slomio kičmu.

– Bilo je to obično druženje, naš nogometaš i njegovi prijatelji kupali su se na Savi. Kako to već biva, išli su skakati i zafrkavati se. Skočio je na glavu, ali nažalost, bio je to plićak. Nakon skoka pojavio se na površini, pet metara dalje bez svijesti – rekao je predsjednik RNK Sladorana Bojan Dedić.

Prijatelji su ga brzo izvukli iz rijeke, a Hitna pomoć je stigla za dvije minute.

– Hitna pomoć je stigla za dvije minute i odmah je prebačen u osječku bolnicu. Ma, to se moglo dogoditi bilo kome od nas. Na tom dijelu obale uvijek puno ljudi skače – rekao je Dedić.

Klub se maksimalno stavio na raspolaganje obitelji svog juniora.

– Razgovarao sam s porodicom i, koliko znam, mladić je došao svijesti, operacija je trajala do dugo u noć. Izgleda da je slomio peti kralježak i navodno uopće ne osjeća noge – rekao je Dedić.

Iz kluba kažu kako je riječ o izuzetno talentiranom igraču, kapetanu pionira koji je od ljeta trebao zaigrati za juniore. Nedavno je završio prvi razred srednje škole.