Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u hrvatskoj

Izudarao čovjeka sjekirom, pa ga ubio iz puške i bacio tijelo u bunar

hrvatska ubistvo uviđaj
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Ilustracija

Osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom tužiteljstvu u Vukovaru

Policija je uhapsila 30-godišnjaka iz Bošnjaka kod Županje koji je osumnjičen za kazneno djelo teškog ubistva. Policija vjeruje kako je 30-godišnjak ubio 48-godišnjaka.

Nestanak 48-godišnjaka prijavljen je 4. juna, nakon čega su policijski službenici nadležne Postaje granične policije Županja poduzeli mjere traganja s ciljem pronalaska nestale osobe. Potraga je završila jučer kad je građanin pronašao mrtvo tijelo u bunaru na oranici u Bošnjacima i o tome obavijestio policiju, piše Index.

Tijelo su iz bunara izvukli vatrogasci te je prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro u Vukovaru na identifikaciju i obdukciju. U bolnici je potvrđen identitet žrtve, a obdukcijom je utvrđeno kako je riječ o nasilnoj smrti.

Ubistvo se dogodilo 31. maja?

Policija je poduzela mjere traganja za počiniteljem te je on jučer priveden u službene prostorije. Na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela.

U porodičnoj kući je proveden i uviđaj, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog tužiteljstva u Vukovaru. Policija smatra kako postoji osnovana sumnja da se ubojstvo dogodilo 31. maja oko 1:30 u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima.

Navodno je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, nakon kojeg je ubica žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu. Vjeruju kako je ubica zatim besvjesno tijelo žrtve odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao i zatim bacio tijelo u bunar.

Osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom tužiteljstvu u Vukovaru.