Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica Sara mučki ubijena, uhapšeni rođaci i maloljetnici

policija
Foto: YouTube

Hrvatska policija intenzivno istražuje ubistvo djevojčice koje je jučer potreslo cijelu Hrvatsku. Ali, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi, policija odbija davati bilo kakve informacije.

Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske nije htjela potvrditi neslužbene informacije o tome da je uhapšeno nekoliko maloljetnika, koje su neki portali još jučer objavili.

Zna se tek da je nesretna 14-godišnjakinja preminula u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice, od rana zadobivenih hladnim oružjem.

Lika online piše kako je djevojčicu, prema posljednjim neslužbenim informacijama, nožem u prsa ubola njena starija sestrična koja je zbog psihičkih problema napustila fakultet u Zagrebu i vratila se na porodični  ranč u Lici. Kako doznajemo, osmero rođaka ubijene djevojčice privedeno je na ispitivanje u vezi s ubistvom.

Nekoliko medija javlja kako je djevojčica bila žrtva mladića koji su nakon nekoliko boca alkohola terorizirali pastire i njihova stada na Velebitu. Drugi, pak, spominju opasnu igru Plavi kit koja je iz Rusije stigla i u Hrvatsku.

Jedino što se sa sigurnošću može tvrditi u ovom trenutku je to da se tijelo preminule 14-godišnjakinje nalazi na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje će se utvrditi uzrok smrti.

Glasnogovornica ličke policije potvrdila je da je uviđajem utvrđeno kako je riječ o djelu teškog ubistva.