Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojka iz BiH prostitucijom plaćala studiranje u Zagrebu

prostitutka5

Poznati trener borilačkih vještina, Slobodan Dubajić Dabi (61), Zagrepčanin rodom iz Bjelovara, pojavio se na Općinskom sudu u Zadru gdje mu se sudi zbog podvođenja i organiziranja međunarodne prostitucije.

Dubajiću se sudi za djelo iz 2007. godine, kada je zajedno sa 50-godišnjim Zadraninom Lecijom Matešićem bio uhićen zbog sumnje da je organizirao elitnu prostituciju na jahti u Biogradu. Kako se na ročištu u ponedjeljak nije pojavio niko od šestero pozvanih svjedoka, četvero Italijana, mušterija, te dvije državljanke Srbije, prostitutke, Općinski sud u Zadru će uz dostavu poziva morati izvršiti terensku provjeru njihova prebivališta, piše jutarnji.hr

– Do 26. avgusta, kada zakazujemo novo ročište, ponovno ćemo pozvati svjedoke – rekla je sutkinja Ana Mišlov, koja je insistirala na tome da se na idućem ročištu u avgustu sasluša i Lecijo Matešić, koji više nije obuhvaćen optužnicom jer je u njegovom slučaju nastupila apsolutna zastara.

Dubajića se tereti da je u aprilu 2007. godine tri djevojke s područja Srbije i BiH nagovorio da dođu u Hrvatsku i tu ih, s Hrvaticom J. L. (39) potaknuo da zarađuju pružanjem seksualnih usluga. Nakon što su pristale dogovarao im je posao po marinama na Jadranu. Na šesnaest metara dugoj motornoj jahti u Biogradu koja je plovila pod italijanskom zastavom najprije je uhapšen Matešić, koji je posredovao između Dubajića i Italijana koji su tražili dame za zabavu, a koji su za druženje izbrojali čak 4000 eura.

Jedna od uhapšenih eskort djevojaka, A. M. iz BiH, koja studira u Zagrebu, govori perfektno četiri strana jezika i zaradom od prostitucije finansirala je studij.