Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

STRAVA U PORTUGALU

Djevojke raskomadale mladića, opljačkale ga i inscenirale njegov suicid

por-ubistvo

Ubice su pokušale odbaciti dijelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubistvo, ali plan im se izjalovio

Dvije žene u Portugalu optužene su da su ubile i raskomadale radnika u hotelu te sačuvale dijelove njegova tijela još nekoliko dana.

Maria Malveiro (19) i njena ljubavnica Mariana Fonseca (23) navodno su odsjekle prste nesretnom Diogu Goncalvesu kako bi putem otisaka pristupile njegovu bankovnom računu putem aplikacije na mobitelu i ukrale nasljedstvo od oko 66.000 eura, prenose lokalni mediji.

Potom su zadržale njegove raskomadane dijelove tijela u dva automobila prije nego što su navodno bacile glavu, ruke, šake i stopala kod slapa Pego do Inferno u blizini grada Tavire.

Torzo Dioga Goncalvesa ljubavnice su bacile s litica dan ranije u gradu Sagresu.

Stravični detalji o uboitvu 21-godišnjaka i zbrinjavanju njegovih dijelova tijela – koje je nadahnuto američkom policijskom serijom Dexter – dogodilo se 18. marta kada su dvije žene zadavile Goncalvesa. Prema navodima tužitelja, dijelove njegovog tijela u more su bacile tek četiri dana kasnije.

Otisak žrtvinog prsta iskoristile su kako bi transferirale novac pa su pričekale još 24 sata kako bi se riješile ostatka njegovog tijela.

U optužnici stoji i da su čak tri dana provele šaljući poruke s njegova Facebook profila kako bi zavarali kolege i prijatelje uvjeravajući ih da je još uvijek živ.

Sudit će im se za niz kaznenih djela, uključujući ubistvo, komadanje tijela, računrsku prevaru i korištenje ukradenog vozila.

Portugalski mediji također navode kako je Maria Malveiro iskoristila činjenicu da se sviđala Goncalvesu te mu je dala sok u kojem je bio sedativ. Prije toga mladiću je obećala ‘ples u krilu’, a i zavezala ga je za stolicu. Nakon toga ga je zadavila i sa svojom ljubavnicom raskomadala tijelo. Sav ovaj horor odvijao se u Goncalvesovu domu.

Ubice su pokušale odbaciti Goncalvesove dijelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubistvo u Sagresu, no navodno su se okliznule prilikom bacanja torza s litice pa nije ‘sletio’ u vodu čime su istražiteljima ostali ključni tragovi ubistva.