Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

19.000 je revakcinisano

Do sada više od 508.000 građana Srbije primilo prve doze vakcina

Protiv koronavirusa, revakcinisano je 19.000 građana, a blizu milion je izrazilo želju za imunizacijom

U Srbiji je do sada više od 508.000 građana primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, 19.000 je i revakcinisano, a blizu milion građana izrazilo je želju za imunizacijom, izjavio je danas direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović, javlja Anadolu Agency (AA).

“Revakcinacija je ozbiljan logistički posao i poruka građanima je da u isti dan kada su primili vakcinu poslije tri sedmice treba da prime i revakcinu. Dva dana pre toga dobiće i poruku i idu na isto mjesto gde su primili prvu dozu”, objasnio je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao i da će se otvoriti i novi punktovi kako na ista mjesta ne bi išli i oni koji primaju prvu dozu i oni koji se revakcinišu.

“Građani ne treba da brinu, svi koji su se vakcinisali dobiće i revakcinu, a takođe i svi koji su se prijavili, a još nisu dobili poziv biće vakcinisani i revakcinisani”, naveo je.

On je pojasnio i da svi koji žive i rade u Srbiji imaju pravo na imunizaciju.

“Pored naših građana, za vakcinu mogu da se prijave i strani državljani koji žive i rade u Srbiji. Oni, međutim, predstavljaju svega osam promila”, rekao je Jovanović.