zločin u tuzli

Mrtav muškarac s ubodnom ranom pronađen u dvorištu kuće, jedna osoba uhapšena

tuzla-policija

Iz Tužilaštva je navedeno da je tijelo pronađeno u dvorištu kuće, te da će uhapšena osoba, nakon kriminalističke obrade, biti predata u nadležnost te pravosudne institucije

U Tuzli je sinoć u dvorištu kuće pronađeno beživotno tijelo muškarca, a riječ je o ubistvu osobe čiji identitet još nije potvrđen. Jedna osoba je lišena slobode i u toku je kriminalistička obrada.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio da je izdata naredba za fizički pregled, vađenje krvi i urina kod osobe koja je lišena slobode i nad kojom se vrši kriminalistička obrada.

Nakon toga, osumnjičeni će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilašta, koje će izdati naredbu za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbu za druga potrebna vještačenja.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić kazala je da je sinoć Policijskoj stanici Centar Tuzla prijavljeno da u naselju Kojšino u Tuzli leži osoba nepoznatog identiteta bez znakova života.

Izlaskom patrole na mjesto događaja potvrđeni su navodi prijave, a provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu čiji se identitet utvrđuje.

Dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla na mjestu događaja je konstatovao smrt i ubodnu ranu u predjelu grudnog koša, a tačan uzrok smrti će biti poznat nakon što se poduzmu sve potrebne službene mjere i radnje.

Dežurni kantonalni tužilac izvršio je uviđaj u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije PU Tuzla. Uviđajne radnje su nastavljene u ranim jutarnjim satima, a više detalja će biti poznato po okončanju uviđaja.