Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik za srbijanski tabloid: Neće biti rata, pijandure po Beogradu pišu svašta

dodik lukac

On je naglasio da, od momenta kada je prvi put stao na čelo RS, nijedan njegov dan nije prošao bez raznoraznih pritisaka, koji nerijetko dolaze sa Zapada

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je, uprkos brojnim zlonamjernim napisima u nekim medijima i ogromnim pritiscima koji svakodnevno dolaze sa Zapada, stepen bezbjednosti u Republici Srpskoj visok i da građani nemaju razloga za brigu.

“U RS-u ne može doći do sukoba, građani treba da žive smireno, ja im garantujem da ovdje nikakvih sukoba neće biti. Može biti podvala, imamo mi terorista u BiH koji mogu nešto da naprave, ali ovdje u RS-u niko nikoga neće slati u rat, ovdje neće biti rata, Republika Srpska će se braniti i odbraniti, dodatno ojačati i osamostaliti putem političkog procesa”, rekao je Dodik za srbijanski tabloid “Alo”.

On je naglasio da, od momenta kada je prvi put stao na čelo RS, nijedan njegov dan nije prošao bez raznoraznih pritisaka, koji nerijetko dolaze sa Zapada.

“I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a niko nije došao ovdje da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u posljednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi evropski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, sa željom da bude bolje”, rekao je Dodik.

Kako je ocijenio, “nema šanse da se u bilo kom mediju u Sarajevu nađe Srbin da piše i podržava Republiku Srpsku, dok u Beogradu možete da nađete medije u kojima Bošnjaci novinari kleveću RS”.

“Beograd pokazuje svoju veličinu u činjenici da može i to da istrpi, a mi u Republici Srpskoj pokazujemo snagu da nam takvi napisi ne mogu ništa, pa ni da nas iznerviraju”, kaže Dodik.