Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dogovor Mosta i HDZ-a: Novi premijer Hrvatske bit će Tihomir Orešković

tihomir oreskovic

Nakon održanog sastanka Domoljubna koalicija i Most su objavili ime novog mandatara kojega će danas na konzultacijama potvrditi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Riječ je o gospodarstveniku i nestranačkoj osobi Tihomiru Oreškoviću.

Tihomir Orešković, nekadašnji predsjednik Uprave Plive djeluje u Tevi od 2005. godine gdje je radio kao glavni financijski direktor Teve Kanada. Na poziciji glavnog financijskog direktora za regiju Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika imenovan je 2010. godine.

Karamarko je nakon sastanka kazao kako je Orešković čovjek sa velikim iskustvom u gospodarskim djelatnostima te osoba koja će najbolje pomoći Hrvatskoj u teškoj gospodarskoj situaciji.

Petrov je kazao kako će se Vlada formirati putem prijedloga dviju koalicija te kako će te osobe prije svega biti birane po ključu stručnosti.

“U ovom trenutku Hrvatska je iznad svega”, rekao je Petrov te uputio na teško ekonomsko stanje u zemlji.

Ni Petrov ni Karamarko nisu htjeli iznijeti ni jedno daljnje ime koje će biti izabrano na visoke državne funkcije, poručili su kako će se o tome odlučivati u daljnjim razgovorima.

Nakon objave imena novog premijera, čelnici dviju koalicija zaputili su se na Pantovčak na četvrti krug konzultacija kod predsjednice koja će kasnije najvjerojatnije potvrditi potpise koje su zajednički donijele dvije koalicija koje će formirati novu hrvatsku vladu. Riječ je o najmanje 78 potpisa koje su dvije koalicije prikupili tijekom dogovora.

Koalicija Hrvatske raste će, očekuje se, tijekom mandata nove Vlade ostati u opoziciji.