Globus

ubistvo u hrvatskoj

Dogovoren susret završio kobno: Meci ga usmrtili iako je nosio pancirku

15/06/2020

Prema neslužbenim informacijama, radilo se o dogovorenom susretu radi rješavanja nesuglasica između napadača te Joze Čabraje s kojim je tu večer bio sada pokojni Boljat

U Kaštelima se sinoć u 22.50 sati odigrala krvava drama u kojoj je ubijen Mario Boljat (36) zvani Pajkić, a ranjen je Jozo Čabraja (29) i još jedna osoba. Iz PU splitsko-dalmatinske se saznaje kako su u službene prostorije dovedene tri osobe koje se dovode u vezu s događajem, piše Slobodna Dalmacija.

Za to vrijeme Kaštelani prepričavaju prizove iz noći u nedjelju na ponedjeljak zbog kojih nisu spavali. Napadači su u centar Kaštel Kambelovca došli s tri automobila.

Prema neslužbenim informacijama, radilo se o dogovorenom susretu radi rješavanja nesuglasica između napadača te Joze Čabraje s kojim je tu večer bio sada pokojni Boljat. Nesretni 36-godišnjak je bio okružen članovima suparničke skupine prije nego li je ustrijeljen.

Iako je navodno na sebi imao pancirni prsluk smrtonosni metak ga je dokrajčio. Jozo Čabraja nije zadobio po život opasne ozlijede.

– Ljudi moji to vam je bilo grozno. Kiša je padala, a ovaj jadan ubijeni momak je ležao na tlu pokriven nekim sivim najlonom. Čuvala su ga dva ili tri interventna policajca jer se čekalo nekoga da započnu uviđaj. Bilo je oko tri sata ujutro, a on je još kisnuo mrtav. Kažu da je imao pancirku, ali su ga opet uspili ubit. Nije pogođen u glavu – kazao nam je zgroženi mještanin Kaštel Kambelovca.

U uličici na udaljenosti od oko 700 metara jedan policajac u civilu čuvao je motocikl, također pokriven zaštitnom folijom. Kako se saznaje, s njim je Mario Boljat došao u kaštel Kambelovac te ga je ostavio podalje od mjesta susreta.

Među pripadnicima krim miljea već se nagađa ko su počinitelji s tim da se smatra kako je primarna meta bio Čabraja. Za sada su uhapšena trojica, a govori se o nerasčišćenim odnosima vezano za jedan od lokala na tom području.

Policija je odmah nakon događaja napravila blokadu cijelih Kaštela i šire. Među njima je na terenu bio i načelnik Policijske postaje Kaštela Neno Gudelj.

Prometnicama su puštali prolaz jednom trakom koju su čuvali službenici s dugim cijevima. Pregledavali su svaku osobu za upravljačem vozila prije propuštanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.