Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljen dokument

Dok njegova vojska ruši i ubija po Ukrajini, Putin svim Ukrajincima nudi rusko državljanstvo

putin tw ss

Dokument objavljen na webu ruske vlade pokazuje da je Putin potpisao uredbu koja proširuje pojednostavljeni proces dobivanja ruskog državljanstva “za sve građane Ukrajine”

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je potpisao dekret kojim se produžava simplificirani proces ruske naturalizacije za sve građane Ukrajine.

Dokument objavljen na webu ruske vlade pokazuje da je Putin potpisao uredbu koja proširuje pojednostavljeni proces dobivanja ruskog državljanstva “za sve građane Ukrajine”.

Prethodno se pojednostavljena procedura za dobijanje ruskog držvljanstva odnosila samo na mještane samoproglašenih otcijepljenih teritorija Narodne Republike Dojneck (DNR) i Narodne Republike Lugansk (LNR) u istočnoj Ukrajini, koje Rusija pokušava da “oslobodi” od vladavine Kijeva, okupiranih regija Herson i Zaporožje, javila je državna novinska agencija TASS, prenosi Reuters.

Podsjećamo, ruska vojska je 24. fenbruara upala u Ukrajinu i od tada pokušava okupirati tu zemlju. U pokušaju okupacije Rusi su sravnili sa zemljom čitave gradove i sela, i pobili na hiljade ljudi. Ruska vojska ni nakon više od 130 dana brutalne agresije na Ukrajinu nije uspjela okupirati ni sve dijelije Donbasa, regije Donjeck i Luganjsk koje su jednostrano proglasile nezavisnot, a Rusija ih odlučila priznati dva dana prije nego će poslati svoje da napadnu Ukrajinu.