Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Doktor otkrio nove detalje smrti na brodu: Porodica se nije otrovala hranom?

0pakomina-hvar-OvS97pI

Kako je izvijestila splitsko-dalmatinska policija, na brodu je pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu, među kojima i dvoje djece

Dalmacija Danas javlja da se radi o Talijanima. Muškarac je preminuo prije dolaska hitne, dok je dvoje djece u teškom stanju hitno prevezeno helikopterom na Odjel pedijatrije splitske bolnice. Helikopter se kasnije vratio po još dvije osobe koje su se osjećale loše te ih prebacio na Odjel zarazne bolesti splitske bolnice.

“Od trenutka saznanja za tragični događaj osobno sam uključen. U ovom trenutku tri sanitarna inspektora postupaju. Restoranu u kojem su navodno imali obrok je zapečačen i sukladno nadležnostima postupamo.

Kada utvrdimo tačne uzroke i činjenice obavijestit ću hrvatsku javnost o uzrocima ovog nemilog događaja”, rekao je za N1 glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Također doznajemo da se radi o članovima iste porodice – ocu i dvoje djece te dva para.

Dvoje odraslih koji su jutros prevezeni u bolnicu se dobro oporavljaju i izvan su životne opasnosti. Dvoje djece u dobi od 8 i 14 godina bori se za život u KBC-u Split, doznajemo od liječnika.

“Osjetio se miris benzina”

Primarijus Dragan Ledina iz KBC-a Split otkrio je na konferenciji za medije kako je dvoje djece još uvijek u teškom stanju te su na intenzivnoj njezi.

“Ako isključimo unos uzročnika preko usta, onda je moguće da se radi o plinu”, kazao je.

Dodao je kako su mu bolesnici rekli da su osjetili miris benzina. Kaže kako mu se zbog težine stanja kod djece čini da se ne radi o trovanju školjkama.

“Nisam naišao na ovakvu situaciju tako burne reakcije organizma u svojoj karijeri”, kazao je.