Doživotna robija za Bosanca koji je nožem izbo svoju djevojku

edin_a

Nakon što je 35-godišnjoj ženi s kojom je živio zadao kobne ubodne rane u berlinskom predgrađu Heiligensee, njen bivši partner Edin A., inače državljanin BiH iz Zvornika, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva.

Dok se njen dvanaestogodišnji sin borio za svoj život u kolibi, majka mu je ubijena u kući. U petak, Okružni sud je državljanina BiH osudio na doživotnu zatvorsku kaznu zbog podmuklog ubistva, otmice, prisile i napada.

Od marta 2015. godine Edin A. (32) Michelle E. (35) živjeli su zajedno u Heiligenseeu. Kako piše bz-berlin.de njihova veza bila je puna uspona i padova. U januaru 2017., nakon što se okomio na njenog sina, izbacila ga je van. Za optuženika, Michelle E. ostaje ljubav njegovog života, uprkos svemu. Od tada ju je slijedio na svakom koraku. U aprilu je doznao za jednu njenu vezu s drugim muškarcem te je prijetio tom muškarcu.

“Vidio sam crveno, uzeo nož i zabio joj u vrat”, kazao je Edin A. na sudu.

Dana 18. maja 2017., dogodio se stravičan kraj. Sudac je kazao:

“Optuženik je donio odluku da ubije Michelle E… Prvo, on je vrebao njenog sina, odveo ga do kolibe, uzeo mobitel i ključeve. Ubrzo nakon toga, otključao je stan u kojem je bila Michelle te joj zaprijetio „Ne radi ništa loše, inače nikada nećeš vidjeti svog sina”.

Zatim je otišao u kuhinju, uzeo nož. Zario joj je nož dva puta u lijevu stranu vrata s namjerom da je ubije. On joj je nanio apsolutno smrtonosne ozljede, kazao je sudac.

Tada je optuženik oprao ruke, promijenio odjeću i vratio se u kolibu. Zaključao je dječaka, koji je bio u smrtnom strahu za sebe i svoju majku, u kupaonicu kolibe, gurnuo ormar na vrata i nestao.

Srećom, dječak se nakon kratkog vremena izvukao. Optuženik je dva dana kasnije uhapšen. Edin A. je priznao ubistvo, a kako pišu mediji, također je pokazao kajanje.

Odbrana je tražila kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Jer kako tvrde, optuženik se nadao pomirenju kad je došao u stan.

Sudac je na to odgovorio:

“Napadom na sina, izgubljena je bila svaka mogućnost pomirenja. A činjenica da nije donio nož, ne isključuje ovaj plan ubistva. Tamo je živio dovoljno dugo. Znao je gdje su noževi”, kazao je sudac.