Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"corona time"

Dr. Nestorović ponovo šokirao Srbiju: Sad je vrijeme da se zarazite

nestorovic (1)

I dok Nestorović nastavlja da zbunjuje građane, Ljekarska komora Srbije i njen etički odbor zvanično ostaju nijemi na njegove “bisere”

Član Kriznog štaba Srbije za borbu protiv koronavirusa Branimir Nestorović ne prestaje da, najblaže rečeno, iznenađuje. Poslije kraće pauze ponovo se oglasio na dvije tamošnje televizije s nacionalnom frekvencijom, Prvoj i Pinku, sa kojih je poslao poruke da je sada dobro vrijeme za zaražavanje i da je upala pluća dobra stvar, piše nova.rs.

“Dobro je što mladi imaju zapaljenje pluća. Svi ćemo se mi zaraziti u nekom trenutku. Ne događa se ništa dramatično”, rekao je Nestorović.

“Ovo se očekivalo, epidemija prolazi ali ne može tek tako. Zemlje koje su se ponašale kao mi, koje su rano zatvorile granice prošle su odlično. Naravno, kada se zemlja otvorila jedan broj građana se razbolio, a na to je uticalo i loše vrijeme. Meni je iznenađenje bilo, ne što se virus vratio jer sam to očekivao, već smrtnost koja je bila ovih dana”, poručuje Nestorović.

Tvrdi da aktivnost virusa nije velika.

Udara korona, ali udara i Nestorović

“Aktivnost virusa nije velika, ovo su male cifre iako je narod očekivao da to bude nula, ali virusi ne umiru tek tako. Suština priče je da je aktivnost virusa mnogo manja. Trenutno je 99 odsto blagih simptoma u svijetu, a svega jedan odsto težih. Respiratorini virusi imaju osobinu da se lako prenose, a korona se pogotovo lako prenosi. Ja sam insistirao da se ranije otvorimo zbog ovoga, da se narod navikne na ovo, jer da smo duže ostali zatvoreni bilo bi dosta teže na jesen”, rekao je Nestorović.

I dok Nestorović nastavlja da zbunjuje građane, Ljekarska komora Srbije i njen etički odbor zvanično ostaju nijemi na njegove “bisere”. Nekoliko profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu još 10. aprila uputilo je inicijativu da se Nestorovićevi postupci i izjave preispitaju, Etički odbor Ljekarske komore Srbije još nije zasedao niti se bavio tim pitanjem.

Čini se da korona udara sve jače, ali svojim izjavama udara i Nestorović.