Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragana nije trebala sjediti na mjestu s kojeg je otišla u smrt?!

bus tregaedija

“Trebalo je da sjedimo negdje iza vozača, ali neke putnice su izričito tražile da mijenjamo mjesta, jer im je na karti pisao taj broj sjedišta. Ispostavilo se da nam je to spasilo život”, posvjedočila za beogradske Večernje novosti Nevena D., jedna od putnica koja je preživjela jezivo prevrtanje autobusa kod Vrčina, na autoputu Beograd – Niš.

Tom prilikom je poginula Dragana Pupić Poljanski (35), a povrijeđeno je 60 ljudi, od čega 17-oro djece.

dragana-pupic

Dragana Pupić

Dragana je ljetovala sa svojom majkom i ćerkom Lanom, i upravo je ona sjedila na jednom od sjedišta iz vozača. Lanin otac i Draganin suprug Đorđe, crnu vijest je, kažu, saznao u Poljskoj. Tamo je službeno, kao vozač kamiona, otputovao prije nekoliko dana.

“Sjedila je dijagonalno od vozača i drijemala na dva sjedišta. Iza nje su bile njena majka i kćerkica. Tako je barem bilo kada sam posljednji put brojala putnike”, kazala je Nevena Marković, vodič agencije u čijem aranžmanu su turisti išli na ljetovanje.

Dragana je jedna od 86 putnika koji su se vraćali sa ljetovanja u grčkom ljetovalištu Polihronu sa agencijom “Barcino turs”.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak ujutru oko 4.15. Autobus se prevrnuo nakon što je iz srednje trake prešao u zaustavnu, probio zaštitnu ogradu, nastavljajući da se kreće zelenim pojasom, a potom udario u betonsku ogradu.

autobus nis beograd autobus nis beograd1