Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wizz Air uvodi četiri nove linije iz Tuzle

wizz-png

Wizz Air, nisko-tarifni avio prevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi, danas je objavio svoje daljnje širenje u Bosni i Hecegovini.

Avio kompanija će u junu razmjestiti jedan novi avion tipa Airbus A320 u Tuzlu kada će Tuzla postati 19. baza Wizz Aira.

Za bazu u Tuzli avio-kompanija je objavila nove rute za Minhen i Štokholm, sa otpočinjanjem letova od 26. juna, kao i rute za Frankfurt i Oslo  sa otpočinjanjem letova od 28. juna.

Sa ovim novim uslugama Wizz Air sada iz Tuzle nudi ukupno devet  ruta u pet zemalja.

Značajno širenje Wizz Aira u Tuzli će dodatno stimulisati tržište rada u sektoru avijacije i turizma kroz veći broj posjetilaca koji će imati mogućnost da putuju u Bosnu i Hercegovinu koristeći Wizz Air nisko-tarifne usluge. Karte na Wizz Air-ovim najnovijim rutama su već u prodaji i mogu se kupiti na wizzair.com sa početnom cijenom od 39.99 KM.

Govoreći na press konferenciji danas u Tuzli, György Abrán, komercijalni direktor kompanije Wizz Air je izjavio:

– Danas je još jedan značajan korak naprijed za Wizz Air u Bosni i Hercegovini. Počeli smo naše operacije u Tuzli u maju 2013.godine i već smo do danas prevezli preko 180.000 putnika. Nova baza u Tuzli će kreirati mnogo lokalnih poslova sa Wizz Airom i sa našim lokalnim poslovnim partnerima. Bosna i Hercegovina postaje naša 11. zemlja u kojoj smo uspostavili bazne operacije. Radujemo se što ćemo postati avio kompanija – izbor bosanskih klijenata i posjetilaca.

NAJNOVIJE RUTE U TUZLI:

Nova ruta                                 Dani           Početak    Cijene od
Tuzla – Munich                       Pon, Pet    26. juni     KM 39.99
Tuzla – Stockholm                  Pon, Pet    26. juni     KM 59.99
Tuzla – Frankfurt                     Sri, Ned    28. juni     KM 49.99
Tuzla – Oslo                            Sri, Ned     28. juni     KM 59.99