Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Amel Tuka: Ovo je pobjeda za moju jednu, jedinu BiH

23/06/2015

Amel Tuka, bosanskohercegovački atletičar, nakon što je osvojio prvo mjesto i postavio rekord na Evropskim igrama u Bakuu, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) izjavio je da je veoma sretan zbog pobjede koju poklanja domovini Bosni i Hercegovini.

“Osjećam se fenomenalno, stvarno sam presretan i teško je opisati osjećaje nakon pobjede u utrci na 800 metara. Iskreno, prije početka igara potajno sam se nadao plasmanu među prva tri. Ovdje sam došao spreman i jedva sam čekao trku”, rekao je Tuka.

Naime, on je u trci na 800 metara imao vrijeme 1:50:16 što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto a ujedno to je i novi rekord Evropskih igara.

Napominje kako mu je velika motivacija da postiže uspjehe za svoju državu dodajući kako i pobjedu u Bakuu posvećuje BiH i njenih građanima.

“Ovo je pobjeda za moju jednu, jedinu Bosnu i Hercegovinu”, kratko je kazao bh. atletičar.

Naglašava kako njegov menadžer i trener žele da što prije dođe u Italiju kako bi počeo nastupati na velikim atletskim mitinzima na kojima učestvuju poznati atletičari današnjice.

“Sa njima sam razgovarao i žele da odmah dođem u Italiju gdje ću nastupiti na velikim mitinzima u Švicarskoj, Sloveniji i Španiji narednih dana. Smatraju da sam spreman za Grand Prix mitinge”, tvrdi Tuka.

BiH ima talentovane mlade ljude

Naglašava da Bosna i Hercegovina ima talentovane mlade ljude koji bi, kako kaže, u mnogim oblastima uz malo bolju podršku vlasti i države postizali mnogo bolje rezultate u svijetu.

“BiH stvarno ima dosta talentovanih sportista i da država uloži malo više brige, mogu se postići zavidni rezultati. Jer ako se uredi sport uredit će se i sama država”, smatra Tuka.

Na kraju napominje kako su mu osim velike želje da nešto učini za BiH velika motivacija njegovi roditelji i prijatelji.

“Stvarno sam veoma motivisan da postižem velike uspjehe. Imam ljude oko sebe koji me čine sretnim i to mi je najvažnije. Moji roditelji i iskreni prijatelji su moja velika motivacija”, kazao je Tuka, poručivši da nikada ne može zaboraviti od čega je počeo i ko mu je sve bio podrška tokom karijere.

Mladima u BiH i u regionu poručuje da naporno rade i ne odustaju od svojih snova, ma koliko nekada njihovo ostvarenje izgledalo teško, jer, kako kaže, trud će se na kraju sigurno isplatiti.

“Samo nek rade ono što iskreno vole i neka istraju u tome, jer svaki trud će se isplatiti kad, tad. To znam po sebi”, rekao je uspješni bh. sportista.

Tuka je na utrci na 800 metara u Bakuu iza sebe ostavio atletičare iz zemalja kao što su Holandija, Austrija, Izrael i Rumunija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.