Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Draganu Paravinji ukinuta presuda za ubistvo Antonije Bilić

dragan paravinja

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji, javlja HRT. U ponovljenom suđenju bila mu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora za ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, 17-godišnjakinje iz mjesta Kričke kod Drniša.

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali se navodi kako nije dokazano da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubistva radi prikrivanja silovanja. Paravinji će se i treći put suditi u Šibeniku, ali sudsko vijeće bit će u potpuno izmijenjenom sastavu.

Anka Giljanović, Paravinjina odvjetnica, podnošenje žalbe na presudu najavila je još u martu, netom nakon njezina donošenja. Naglasila je kako Županijski sud nije pronašao nijedan novi dokaz u odnosu na poništeno suđenje, a bez obzira na to izrekao je istu presudu.

U slučaju protiv Paravinje ključan dokaz bile su snimke nadzornih kamera na kojima se vidjelo njegovo kretanje na dan zločina. Kao dokazni materijal poslužili su i tragovi Antonijine krvi i sline pronađeni u Paravinjinom kamionu.

Paravinja je uhapšen u BiH, saslušavan je u Sudovima na Sokocu i u Lukavici i izručen je Hrvatskoj.