Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kina

Drama u metrou: Voz se raspao, 500 je povrijeđenih. Više od 100 sa prijelomima

Foto: Screenshot

Društvenim mrežama proširile su se snimke na koji se može vidjeti kako putnici padaju na tlo, a neki od njih su se žalili na bolove u leđima

U njoj su 102 osobe zadobile prijelome, a nesreći je kumovao snijeg. Posljednjih dana snježne oluje uzrokovale su poteškoće u kineskom prometu i kašnjenja u prijevozu diljem grada Pekinga.

Nesreća se dogodila u kasnim popodnevnik satima, kada su se posljednja dva vagona metroa odvojila od vagona ispred njih. Pukim slučajem u ovoj nesreći nitko nije smrtno stradao.

“Ukupno 515 ljudi poslano je u bolnicu na pregled, od kojih su 102 zadobile prijelome”, prenosi Guardian.

Istraga koju su poduzele kineske vlasti zaključila je da je incident prouzrokovalo snježno vrijeme.

Društvenim mrežama proširile su se snimke na koji se može vidjeti kako putnici padaju na tlo, a neki od njih su se žalili na bolove u leđima.

Putnici razbijali prozore

Neki putnici bili su primorani koristili čekiće za hitne slučajeve da bi pokušali razbiti prozore voza kako bi pobjegli. Unesrećenima su u pomoć stigli i vatrogasci, a nakon što su putnici izašli iz voza morali su se probiti kroz dubok snijeg kako bi napustili mjesto događaja.

Nesreća se dogodila u nadzemnom dijelu pruge dok je voz putovao prema četvrti Changping na sjevernom dijelu grada, u blizini stanice Xi'erqi.

“Iskreno se ispričavamo zbog nesreće koja se dogodila večeras. Putnici koji su tokom evakuacije napustili vozilo bez pratnje i koji se ne osjećaju dobro mogu nam se obratiti u bilo kojem trenutku. Mi ćemo preuzeti troškove skrbi.”, stoji u priopćenju Peking Subway.