na granici bih i hrvatske

Drama u poplavljenom području: Zapeo na ogradi i dozivao upomoć, spasila ga policija

a9ee4b67-71fc-4278-8af6-11492a130d75

Uočili su mušku osobu koja je zapela na drvenoj ogradi te je policijski službenik obukao nepropusno odijelo, došao do muškarca, smirio ga, prenio i izvukao iz vode na sigurno

Pripadnici granične policije Stara Gradiška su jučer, tokom rutinske kontrole državne granice u blizini Davora, začuli pozive u pomoć na engleskom jeziku. Uočili su mušku osobu koja je zapela na drvenoj ogradi te je policijski službenik obukao nepropusno odijelo, došao do muškarca, smirio ga, prenio i izvukao iz vode na sigurno.

Policajac Pero Petrić, koji je prvi priskočio unesrećenom u muškarcu u pomoć, ujedno je i član HGSS-a Slavonski Brod. Policijski službenici su stranog državljanina utoplili, prevezli u policijsku postaju te ponudili hranom i toplim napitcima.

Iz policije najavljuju da će uz pomoć djelatnika Hrvatskog Crvenog križa za muškarca nabaviti suhu odjeću i obuću

Strani državljanin je nezakonito prešao državnu granicu pa će policijski službenici nastaviti s daljnjim postupanjem u skladu odredbama Zakona o strancima. Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva spašavanja stranih državljana iz nabujale i hladne rijeke Save, koja je posebno opasna u ovom razdoblju godine, javljaju iz Policijske uprave brodsko-posavske.