Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crna gora

Dritan Abazović na vakcinaciji u zanimljivoj majici, zaposleni u medijima prvi vakcinisani

dritan1 (1)

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je danas na početku vakcinacije zaposlenih u medijima da oko 20. aprila stiže preko 200.000 doza Sinofarm vakcine iz Kine

U Crnoj Gori, jutros je krenula vakcinacija građana vakcinom protiv koronavirusa AstraZeneca, a prvo je primaju zaposleni u medijima.

Vakcinisao se i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je baš kao i novinari, primio oksfordsku vakcinu.

Abazović je na taj način, svojim primjerom, odlučio da pokaže da su vakcine britanskog proizvođača bezbjedne i efikasne.

“Ako može 23 miliona Britanaca da se vakciniše AstraZenekom mogu i ja. Jedini način da se izborimo sa kovidom jeste da se masovno vakcinišemo. Sad imamo vakcinu i pozivam građane da se vakcinišu. Solucija je jednostavna, da uđemo u sistem vakcinacije i vratimo slobodu. Građani su umorni da budu zatvoreni u kućama”, kazao je on.

Abazović je poručio da je vakcinacija najmanje što građani mogu urade da se oduže medicinskim radnicima koji se bore provi koronavirusa.

Abazović nakon vakcinacije (FOTO: vijesti.me)

“Crna Gora neće biti poželjna turistička destinacija ako se ne vakcinišemo”, rekao je potpredsjednik crnogorske Vlade.

Jutros je počela i vakcinacija zaposlenih u medijima u Muzičkom centru u Podgorici.

Za vakcinaciju se, do sada, prijavilo 83.498 građana, a prvu dozu je primilo nešto manje od 20.000 dok je revakcinisano skoro tri i po hiljade.

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je danas na početku vakcinacije zaposlenih u medijima da oko 20. aprila stiže preko 200.000 doza Sinofarm vakcine iz Kine, kada bi trebalo da krene i masovna imunizacija u Crnoj Gori.