Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rusi okrivili Kijev

Dronovi pogodili Moskvu, objavljen snimak žestokog udara

Foto: Screenshot

Dronovi su pogodili Moskvu rano jutros, ranivši jednu osobu i oštetivši zgrade, a letovi na aerodromu Vnukovo obustavljeni su, objavila je novinska agencija TASS pozivajući se na službene izvore.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi je da je ukrajinski dron uništen u zraku iznad okruga Odintsovo, a da su se dva druga srušila u Moskvi, prenosi TASS.

Jedna je osoba povrijeđena u eksploziji u zgradi, rekao je TASS pozivajući se na hitne službe. Aerodrom je zatvoren za dolaske i odlaske, saopćila je agencija.

“Ukrajinske bespilotne letjelice napale su večeras. Fasade dva gradska uredska tornja su malo oštećene”, objavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu.

Ukrajinska vlada nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar i nije preuzela odgovornost za napade.

Rusi okrivili Kijev

Današnji napad posljednji je u nizu nedavnih napada dronovima, uključujući onaj na Kremlj i ruske gradove u blizini granice s Ukrajinom, za koje je Moskva okrivila Kijev.

Rusija je u ponedjeljak rekla da će oštro uzvratiti Ukrajini nakon što su dva drona oštetila zgrade u Moskvi, s jednim napadom blizu zgrade u kojoj vojska održava brifinge o onome što Rusija naziva svojom “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini.

Zamjenik ukrajinskog premijera Mihajlo Fedorov rekao je tada da će biti novih napada dronovima.