Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi čovjek britanskog Doma lordova šmrkao kokain s prostitutkama

CK0bYuzWoAASmv_

Zamjenik britanske predsjednice Doma lordova, čiji posao podrazumijeva visoke standarde, u nedjelju je podnio ostavku nakon što je tabloid Sun objavio fotografije na kojima šmrče kokain u društvu prostitutki.

Sun je u posjedu videozapisa u kojem 69-godišnji Baron John Sewel prostači i gol šmrče koku s grudi prostitutki u svom londonskom stanu.

Sewela, koji je oženjen i ima četvero djece, sada očekuje istraga prema zakonima o seksualnim prekršajima, prostituciji i bordelima u čijem je usvajanju i donošenju sudjelovao.

Predsjednica Doma lordova, barunica D'Souza, kaže da je ponašanje njenog zamjenika “šokantno i neprihvatljivo”.

“Današnje otkriće o ponašanju lorda Sewela je šokantno i neprihvatljivo. Lord Sewel je jutros ponudio ostavku kao Predsjednik vijeća,” napisala je u izjavi D'Souza.

Sewel je nekoć bio ključni saveznik bivšeg britanskog premijera Blaira, a ostavke je podnio na sve tri dužnosti koje je do jutros obnašao U pikantnom videozapisu trajanja 45 minuta, lord jednoj od dvije prostitutke govori kako želi da ga se “odvede na stranputicu”.

02_26161651_0b9afb_2426952a

Jedna od snimljenih djevojaka mu je rekla da je prava “tulumska životinja”, na što je lord odgovorio:

“Znam, odvratno, zar ne?”. Sewel je također izrazio želju da im se pridruži i azijska prostitutka, rekavši da “one izgledaju pomalo nevino, ali znaju da su kurve. To je uistinu zgodna kombinacija, zar ne?”.

Sun piše da je lord prije početka zabave sliku svoje supruge preokrenuo i položio na stol, dok komentatore na društvenim mrežama zabavlja činjenica da je početkom mjeseca u komentaru za Huffington Post napisao kako želi strože kazne za kolege u Domu lordova koji ne poštuju standarde.

“Akcije pojedinaca štete našoj reputaciji,” napisao je Sewel.