Državljanin BiH iz snajpera usmrtio Gorana Đuričkovića

snajperist

Višem državnom tužitelju u Podgorici podnijeta je dopuna kaznene prijave protiv dvadesetčetverogodišnjeg S.P. iz Banja Luke, državljanin BiH, zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo Gorana Đuričkovića iz Budve 27. oktobra 2015. godine.

Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa službenicima Centra sigurnosti Budva, intenzivnim policijsko –tužiteljskim aktivnostima uspjeli su rasvijetliti teško kazneno djelo izvršeno na području Budve tokom 2015. godine.

Naime, S.P. koji se trenutno nalazi u pritvoru u Austriji, sumnjiči se da je iz snajperske puške usmrtio Gorana Đuričkovića.

Osumnjičeni je 27. oktobra 2015. godine sa zidina Starog grada u Budvi ispalio tri projektila iz snajperske puške kalibra 7,62 x 51 mm u pravcu Gorana Đuričkovića u trenutku kada se on nalazio ispred svoga restorana ,”Old Fisherman’s Pub” na šetalištu budvanske marine.

Tom prilikom Đuričkovića je pogodio jedan projektil u predjelu tijela, koji je bio i smrtonosan, jer je imenovani od zadobivene povrede preminuo na licu mjesta.

Na osnovu poduzetih uviđajnih mjera i radnji i izvršene obdukcije tijela, utvrđeno je da je Goran Đuričković pogođen jednim projektilom, dok su druga dva pogodila zid restorana, izjavio je danas rukovoditelj Odsjeka za suzbijanje općeg kriminaliteta SKP Uprave policije MUP-a Saša Rakočević.

Na bedemu Starog grada u Budvi locirano je mjesto događaja odakle je izvršitelj iz snajperske puške pucao u pravcu Đuričkovića, na udaljenosti oko 70 metara od navedenog restorana.

S mjesta događaja su izuzeti određeni tragovi i ostali dokazni materijal koji su bili predmet vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Odmah nakon događaja, poduzetim brojnim policijskim aktivnostima, utvrđeno je kako je izvršitelj prilikom bijega s mjesta događaja, Budvu napustio vodenim putem. Dva dana nakon izvršenog djela, 29. oktobra 2015. godine, policijski službenici su pronašli skuter koji se koristi na vodi a koji je izvršitelj koristio za bjekstvo, nakon čega je u cilju uništenja materijalnih dokaza zapalio skuter u jednoj uvali zapadno od Budve. Ostaci zapaljenog skutera su izvučeni na obalu i bili predmet vještačenja s ostalim predmetima koji su pronađeni u njegovoj blizini, pojasnio je Rakočević na konferenciji za novinare u Crnoj Gori.