Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hvar

Državljanin BiH prije nego se objesio, priznao da je silovao komšinicu zbog duga

policija hrvatska

Nakon 12 dana na slobodi, uzeo je nož i potražio Litvanku, koju je izbo pet puta, a potom je otišao do obližnje poljske kućice i ubio se

Litvanka (62) koju je na Hvaru nožem teško izbo državljanin BiH M. Đ. (66), koji se poslije ubio, oporavlja se u bolnici. Prema prvim informacijama, izgledalo je da nije u životnoj opasnosti, ali se poslije ispostavilo kako se, ipak, radi o teškim i po život opasnim povredama.

Za 66-godišnjaka koji je izbo ženu pa se objesio, prije dvije sedmice zatražen je pritvor zbog silovanja. Žrtva je 11. juna otišla u policiju i prijavila da ju je 66-godišnjak napastvovao.

Tada je u svoju odbranu kazao kako je 62-godišnjakinju napao zato što mu je ostala dužna novac za građevinske radove. On je, inače, živio na Hvaru, gdje se doselio iz Bosne i Hercegovine.

Iz pritvorske jedinice doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, koje je za njega tada zatražilo pritvor.

Pred sudiju istrage doveden je 13. juna te mu je pritvor ipak zamijenjen mjerom zabrane približavanja žrtvi i redovnim javljanjem hvarskoj policiji.

Nakon 12 dana na slobodi, uzeo je nož i potražio žrtvu u uvali Prapatnoj kraj Jelse, gdje je Litvanka stanovala, te ju je slijedio do uvale Zenčišće. Izbo ju je pet puta, a potom je otišao do obližnje poljske kućice, gdje se objesio.

Povrijeđena žena prevezena je helikopterom u Klinički bolnički centar Split, gdje je hospitalizirana.