Globus

Uhapšen u Hrvatskoj

Državljanin BiH vozio pijan, bez vozačke i sa lažnom registracijom

10/06/2021

Vozač je uhapšen te je uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je proglašen krivim i određeno mu je zadržavanje u trajanju od osam dana te je predan u zatvor u Gospiću

Hrvatska policija uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine (41) koji je pod uticajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita vozio neregistrovan automobil.

Gospićki policajci su juče u Perušiću zaustavljali automobil gospićke registracijske oznake koji se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje te su ga zaustavili u mjestu Krš, u Opštini Perušić.

Imao je 1.52 promila alkohola u krvi.

Također se sumnjiči da je počinio krivično djelo falsifikovanja isprave jer je na neregistrovani automobil stavio nepripadajuće registarske tablice koje je koristio na navedenom automobilu za učestvovanje u saobraćaju, zbog čega će protiv njega biti podnesena krivična prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, objavila je policija.

Vozač je uhapšen te je uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je proglašen krivim i određeno mu je zadržavanje u trajanju od osam dana te je predan u zatvor u Gospiću.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.