Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bahrein

Državljanka Srbije umrla od svinjske gripe, liječili je tri sedmice

unnamed

U njegovoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, navedeno je da Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju

Državljanka Srbije J.T. (26) preminula je nakon trosedmičnog liječenja u bolnici u Bahreinu od posljedica svinjske gripe (H1N1), izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, prenosi Anadolu Agency (AA).

U njegovoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, navedeno je da Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju.

Ambasada Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom pokojne državljanke, tokom liječenja u bolnici u Bahreinu i obavještavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

“Iako još nismo zvanično obavješteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona liječena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbijeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka državljanke u Srbiju.