Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj u italiji

Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu

Foto: Pixabay

Psi su oduzeti vlasniku i preuzeti u sklonište za životinje dok traje istraga

U talijanskom naselju Campolongu u provinciji Salerno dva pitbula su rastrgala dječaka starog 13 mjeseci i ozbiljno povrijedili majku koja ga je pokušavala zaštiti, prenosi Salerno Corriere.

Kako pišu italijanski mediji, dječak je napadnut dok se igrao u dvorištu porodične kuće. Policija je na mjesto nesreće stigla s Hitnom pomoći te je prema njihovim saznanjima dječak napadnut jer su ga psi doživjeli kao igračku ili kao moguću prijetnju. Majka je zadobila ugrizne rane po nogama, prenosi Salerno Corriere.

Psi su oduzeti vlasniku i preuzeti u sklonište za životinje dok traje istraga. Prema pisanjima talijanskih portala, vlasnik psa majčin je prijatelj. Brojne udruge već duže vrijeme traže da vlasnici koji imaju opasne pasmine za to ishode potrebne dozvole.

Traže da se poduzmu mjere kojima bi se osigurala sigurnost građana te da se pitbul uvrsti u opasne pasmine.

“Tražimo da vlasnici snažnih i potencijalno opasnih pasa imaju obveznu dozvolu s obzirom na to da se na godišnjoj razini zabilježi sedamdeset tisuća napada pasa na ljude”, rekli su i dodali da ne odgovaraju sve vrste pasa svima. U Italiji trenutno ne postoji popis potencijalno opasnih pasmina pasa, prenosi Jutarnji.