Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napad u Nottinghamu

Dvoje studenata pronađeni mrtvi na ulici, izbodeni su nožem

Foto: Društvene mreže

Dvoje studenata pronađeno je mrtvo na ulici u Ilkeston Roadu nešto poslije 4 sata ujutro. Svjedok je rekao da je vidio da su mladić i djevojka izbodeni nožem

Britanska policija objavila je da još uvijek utvrđuje motiv napada u kojem je muškarac jučer kamionom pregazio više ljudi u engleskom gradu Nottinghamu ubivši tri i ranivši još tri osobe.

Univerzitet u Nottinghamu objavilo je da je “šokirano i shrvano” otkrićem da je među mrtvima dvoje njegovih studenta.

Kombijem pokušao pregaziti ljude

Talentirana hokejašica Grace Kumar (19) navedena je kao jedna od žrtava, zajedno s kolegom studentom Barnabyjem Webberom, također 19-godišnjakom.

Dvoje studenata pronađeno je mrtvo na ulici u Ilkeston Roadu nešto poslije 4 sata ujutro. Svjedok je rekao da je vidio da su mladić i djevojka izbodeni nožem.

Policija je rekla da je osumnjičenik zatim ubio i treću žrtvu, ukrao njegov kombi i pokušao pregaziti ljude u Ulici Milton, u središtu grada. Jedna osoba je u kritičnom stanju, a dvije su lakše ozlijeđene.

Uhapšen napadač, traži se motiv

Detektivi su rekli da pokušavaju otkriti što je motiviralo napadača na smrtonosni pohod koji je započeo nešto prije 4 sata ujutro. Dodali su da na slučaju radi i protuteroristički odjel i pojasnili da je to uobičajena procedura.

Uhapšen je 31-godišnji muškarac zbog sumnje da je počinio ubistvo, a detektivi su istaknuli da više ne tragaju ni za kim.

“Ovo je užasan i tragičan incident koji je odnio živote troje ljudi”, rekla je ranije šefica policije Kate Meynell.