Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peru

Dvoje uposlenika McDonald'sa poginulo na radnom mjestu, vlasnik kažnjen

mcdonalds (1)

Agencija je saopštila da McDonaldsova podružnica nije uspjela pružiti odgovarajuću sigurnosnu obuku i nije provela periodične procjene rizika u svojim restoranima

Kompanija koja vodi McDonald's restorane u Latinskoj Americi kažnjena je s 254.000 američkih dolara nakon smrti dvoje uposlenih u Peruu koji su radili na čišćenju kuhinje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Peruansko nacionalno nadzorno tijelo za radna prava u četvrtak je preporučilo da kompanija Arcos Dorados, koja je vlasnik franšize McDonaldsa u Južnoj Americi, plati kaznu za kršenja koja su mogla biti uzrok stradanja 19-godišnjeg Carlosa Camposa i 18-godišnje Aleksandre Porras.

Agencija je saopštila da McDonaldsova podružnica nije uspjela pružiti odgovarajuću sigurnosnu obuku i nije provela periodične procjene rizika u svojim restoranima.

Arcos Darados vodi više od 2.000 McDonaldovih restorana u 20 država Južne Amerike. Kompanija je na dva dana zatvorila restorane u Peruu nakon smrti usposlenika te je saopštila da sarađuje s istražiocima.