Peru

Dvoje uposlenika McDonald'sa poginulo na radnom mjestu, vlasnik kažnjen

mcdonalds (1)

Agencija je saopštila da McDonaldsova podružnica nije uspjela pružiti odgovarajuću sigurnosnu obuku i nije provela periodične procjene rizika u svojim restoranima

Kompanija koja vodi McDonald's restorane u Latinskoj Americi kažnjena je s 254.000 američkih dolara nakon smrti dvoje uposlenih u Peruu koji su radili na čišćenju kuhinje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Peruansko nacionalno nadzorno tijelo za radna prava u četvrtak je preporučilo da kompanija Arcos Dorados, koja je vlasnik franšize McDonaldsa u Južnoj Americi, plati kaznu za kršenja koja su mogla biti uzrok stradanja 19-godišnjeg Carlosa Camposa i 18-godišnje Aleksandre Porras.

Agencija je saopštila da McDonaldsova podružnica nije uspjela pružiti odgovarajuću sigurnosnu obuku i nije provela periodične procjene rizika u svojim restoranima.

Arcos Darados vodi više od 2.000 McDonaldovih restorana u 20 država Južne Amerike. Kompanija je na dva dana zatvorila restorane u Peruu nakon smrti usposlenika te je saopštila da sarađuje s istražiocima.