Globus

herojski čin u beču

Dvojica mladića porijeklom iz Turske spasili stariju ženu i pomogli policajcu (VIDEO)

03/11/2020

Austrijski i turski mediji nakon sinoćnjeg napada u Beču u kojem su ubijene četiri osobe, a više od 15 ih je povrijeđeno, pišu i o dvojici mladića porijeklom iz Turske za koje navode da su heroji jer su sinoć spasili stariju ženu i pomogli jednom policajcu tokom napada u glavnom austrijskom gradu.

Kako prenosi T-online, Mikail Özen i Recep Tayyip Gültekin za koje tvrde da se bave borilačkim vještinama bili su sinoć u jednom kafiću kada je počela pucnjava. Ovaj portal, pozivajući se na Ozenovu izjavu za tursku agenciju Anadolija i njegov video snimak u kojem je opisao sinoćnje događaje, navodi da su mladići ubrzo nakon što su se našli usred pucnjave vidjeli ljude kako leže u krvi te su pomogli jednoj starici da se s ulice skloni u obližnji restoran.

Ozen je dalje ispričao da su kod obližnje stanice podzemne željeznice vidjeli da su policajci pucali i trčali prema napadaču, te da su pomogli jednom policajcu koji je bio ranjen.

Ozen je kazao i da je njegov prijatelj tokom pucnjave lakše ranjen u nogu. Također, ovaj mladić je u videu koji je objavio na društvenim mrežama osudio teroristički napad u Beču i naveo da u svoje i ime muslimana iz Turske može reći da poštuje Austriju i da će u svako doba stati u njenu odbranu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.