Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bar

Edin zauzeo banku i prijeti da će aktivirati eksploziv, objavio i snimak

edin

Evakuirana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica

Muškarac u Baru je upao u banku, zatvorio se i prijetio da će aktivirati eksploziv.

Barska policija evakuirala je dio Ulice maršala Tita u Baru zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv, pišu Vijesti.

Ovom mediju je iz Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblijepila natpisom: “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke.”

Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je da im je prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Evakuirana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Medijima ranije dostavio snimku

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimku s YouTubea u kojoj je pozvao predsjednika i potpredsjednika vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije s bankom, tvrdeći da je radnicima nanesena višemilionska šteta.

Muškarac na snimci pokazuje dio improviziranih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

“Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski upravljač. Na improvizovanim napravama bit će kesice sa čavlima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je on na snimci i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da će, ako bilo ko pošalje privatno osiguranje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, biti odgovorni za “haos koji nastane”.

Muškarac na snimci je kazao da je sin radnika Primorke.

“Ja sam spreman dati život za njih”, rekao je.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, govoreći o događaju u Baru saopštio da je situacija kompleksna, da pregovaraju kompetentni ljudi i da se nada najboljem ishodu.

„Ne mogu u ovom trenutku da prognoziram jer je situacija potpuno otvorena i živa. Imali ste prilike da čujete što je motivacija, zna se o kojem se licu radi, jasni su zahtjevi i u ovom trenutku treba da se pokuša da se bez upotrebe sredstava prinude dođe do reakcije ovog lica da odustane od eventualnih mjera nasilja“, rekao je ministar Sekulović dodajući da se radi o osjećaju nepravde lica koje je ispred filijale banke u Baru:

„Nadam se da će uz razgovore i pregovore ova situacija se riješiti na najbolji mogući način“.

Begzić se predao nakon razgovora sa potpredsjednikom vlade i koordinatorom sigurnosnih službi Dritanom Abazovićem.

Podgorički mediji prenose da se Begzić odlučio predati poslije razgovora s Abazovićem, kao i zbog toga što će potpredsjednik vlade u petak primiti bivše radnike Primorke.

Nakon predaje Begzić je odveden u policijsku stanicu.