Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekipa Velje Nevolje sije strah po Beogradu: Oni su mlatili goste u “Komitetu” (FOTO / VIDEO)

komitet1

Huligani koji su u subotu uveče upali u klub “Komitet” u beogradskoj Beton Hali, drvenim i metalnim palicama tukli goste kluba i demolirali lokal, pripadnici su grupe okupljene oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, ekskluzivno saznaje beogradski “Blic”.

Za brutalan napad u Beton Hali do sada su, kako je “Blic” objavio, uhapšeni Miloš Hrkman (25), Marko Čičković (24) i Predrag Košprdić (25), koji su dio njegove ekipe. Kako Blic saznaje, sva trojica dobro su poznata policiji zbog nasilničkog ponašanja i bave se obezbjeđivanjem više lokala u Beogradu.

Svi uhapšeni zbog ovog vandalskog čina povezuju se sa navijačkom grupom “Janjičari”, grupom navijača Partizana. Konkretno odani su i “pod kontrolom” Belivuka. I ostali huligani, čije se hapšenje uskoro očekuje, povezani su takođe s njim.

Veljko Belivuk (32), jedan je od vođa navijačke podgrupe “Janjičari”, koji hapšen je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića, 30. januara u centru Beograda. On je inače pripadnik obezbjeđenja različitih beogradskih klubova i splavova, sudovima i policiji dobro poznat po nasilničkom ponašanju.

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja

Uhapšeni huligani koji su divljali po klubu i brutalno tukli goste i lomili inventar u policiji su utihnuli i brane se ćutanjem. Njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Huligani su u subotu oko ponoći naoružani pištoljima i drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali u dupke pun klub i počeli da uništavaju sve pred sobom.

Hrkman i Košprdić

Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe. Huligani, svi u crnom i većina sa fantomkama na glavama ili kapuljačama, flašama, stolovima i stolicama gađali su preplašene goste kluba koji je otvoren samo večer prije toga.

Svjedoci užasa u noćnom klubu, za “Blic” su prepričali horor:

– Kada sam vidjela da su uletjeli, krenula sam da se sklanjam i zvala sam drugarice koje je zarobio stampedo unezvjerenih ljudi. Zato sam krenula ka njima. U momentu sam stala, zaledila sam se, dok je jedan od huligana stajao na pola metra od mene i gledao me pravo u oči spreman da zamahne palicom. Vječno ću pamtiti vrisak drugarice i njeno “čučni”, što sam i uradila i ostala nepovrijeđena. Sve se desilo u djeliću sekunde. Izletio je jedan momak ispred i nasilnik ga je pretukao. Bila sam krvava, ali krv nije bila moja – ispričala je gošća kluba za “Blic”.

Kako je srbijanski MUP saopštio prije nekoliko dana, policija je identifikovala šest od nekoliko desetina huligana koji su upali u klub, a kako “Blic” sazanaje, svi oni su blisko povezani sa Veljom Nevoljom.

Ko je Velja Nevolja?

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, kome je nedavno ukinut pritvor nakon oslobađajuće prvostepene presude za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, nalazi se već nekoliko mjeseci u kućnom pritvoru.

On u kućnom pritvoru služi kaznu na koju je osuđen u septembru 2016. godine zbog prebijanja pripadnika obezbjeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabilježile sigurnosne kamere kluba.

https://www.youtube.com/watch?v=WlucqCoqeP0

U pitanju je kazna od godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora na osnovu Belivukovog sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice. Izvršenje te kazne prema kojoj ne može da napušta stan bez odobrenja suda, nije bilo otpočelo u vrijeme Miloševićevog ubistva, 27. januara 2017. godine, a Belivuk je bio uhapšen 4. februara.

Prva pravosnažna presuda Belivuku donijeta je u martu 2016. godine kada mu je Apelacioni sud potvrdio kaznu od pet mjeseci i 15 dana zatvora zbog napada na dvojicu maloljetnika na splavu “Blejvoč” u oktobru 2007. godine.

Belivuk je osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda Bojanu M. Iste noći, u butinu je hicima iz pištolja ranjen i Bojanov prijatelj Darko D. Tužilaštvo je Nevolju prvobitno teretilo da je udario pištoljem po glavi Bojana M, oborio ga i nastavio da ga udara metalnom barskom stolicom, nakon čega je zapucao u pravcu Darka D. i ranio ga.