Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Izjava bubnjara Dine Merlina top tema u hrvatskim medijima

13/10/2018

Ispad Amara Češljara, bubnjara Dine Merlina, koji je na Facebooku napisao da bi “poslao tenk” na Hrvate koji su u Mostaru protestvovali protiv Željka Komšića izabranog u Predsjedništvo BiH, i dalje top tema u susjednoj Hrvatskoj.

Nakon objave informacije o “protestima koje su pokrenuli studenti protiv nametanja probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva”, u komentaru na jednome od portala oglasio se i Češljar, jedan od najpoznatiji BiH bubnjara.

“Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore”, napisao je Češljar koga su mnogi podržali, ali i kritikovali zbog objave.

Njegov su javni istup nakon toga objavili svi uticajni hrvatski mediji u BiH, nakon čega je uslijedio veliki broj kritika.

U subotu je pak Češljar u dva odvojena posta nastojao uzmaknuti tvrdeći da je njegov stav bio odgovor nacionalistima, piše Jutarnji list.

“Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobro došli ni u jednu zemlju”, napisao je Češljar i dodao kako se u BiH ‘mnogi petljaju’ te se dodatno zapetljao objašnjavajući što je mislio pišući komentar.

“Ovi koji su tu, općenito, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast iznimkama naravno”, napisao je bubnjar.

Dodao je i kako Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Tri sata kasnije bubnjar Dine Merlina se predomislio pa je u novome mailu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismijali, da objave kako je njegov profil hakiran.

“Nego kako se profili zaista hakiraju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Češljaru hakiran profil i to je sve”, rekao je.

Nedugo nakon bubnjara oglasili su se i iz PR tima Dine Merlina koji se ogradio od bubnjara te ustvrdio kako nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u vezi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.