Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eksplozija u londonskom metrou okarakterisana kao teroristički čin (VIDEO)

lodnonnapad

U metrou u Londonu je danas došlo do eksplozije, a prema mjestu eksplozije u kojoj ima povrijeđenih upućeno je više ekipa hitne pomoći.

Britanske vlasti pristupaju incidentu kao djelu terorizma, izjavio je izvor iz britanskog odjeljenja za borbu protiv terorizma.

Do eksplozije je došlo na stanici Parsons Green, u zapadnom dijelu glavnog grada Velike Britanije. Nakon eksplozije je izbio požar.

Prema informacijama koje su očevici objavili na društvenim mrežama, eksplodirala je bijela posuda koja se nalazila u stražnjem dijelu voza. Putnici koji su izlazili iz dijela zahvaćenog požarom većinom su bili povrijeđeni u predjelu glave.

Plamen je zahvatio jedan vagon i proširio se kroz voz u zapadnom dijelu Londona, na putu ka stanici metroa, a putnici su padali jedni preko drugih dok su u žurbi izlazili, izjavio je jedan očevidac u glavnom gradu Velike Britanije.

Ovaj čovjek rekao je da su se ljudi saplitali kada su izašli iz voza nakon što su čuli huk i vidjeli plamen kako im se približava.

On je izjavio da nije čuo eksploziju. Policija je stigla na lice mjesta poslije izvještaja o tome da se u vozu metroa dogodila detonacija.

“Čuo sam nekakav huk. Pogledao sam i vidio da je cijeli vagon zahvaćen plamenom i da vatra ide ka meni”, rekao je očevidac Reutersu i dodao da je voz bio pun ljudi.

Stanica je evakuisana, a privremeno je obustavljen metro saobraćaj.

Londonski metro dnevno koristi oko pet miliona ljudi.