Globus

kanada

Ekstremne vrućine u 24 sata odnijele 25 života, temperatura iznad 47

30/06/2021

Ekstremne vrućine smatraju se glavnim uzrokom u većini smrtnih slučajeva, a među njima je najviše onih starije životne dobi, dodala je policija

Više smrtnih slučajeva u zapadnoj Kanadi povezuje se s rekordnim vrućinama, objavila je u srijedu policija. Vlastima je u 24 sata prijavljeno više od 25 iznenadnih smrtnih slučajeva, objavila je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP), prenosi Hina.

Ekstremne vrućine smatraju se glavnim uzrokom u većini smrtnih slučajeva, a među njima je najviše onih starije životne dobi, dodala je policija.

“Nužno je da se međusobno provjeravamo tijekom ovih ekstremnih vrućina”, rekao je Mike Kalanj, glasnogovornik policije na području Vancouvera.

U Lyttonu u Britanskoj Kolumbiji u ponedjeljak je izmjereno rekordnih 47,9 Celzijusa, objavila je lokalna meteorološka služba na Twitteru.

U Lyttonu je već u nedjelju izmjereno 46,6 Celzijevih stupnjeva čime je srušen kanadski rekord od 45 Celzijusa u Midaleu u Saskatchewanu 1937. godine.

U brojnim područjima u Sjevernoj Americi, uključujući saveznu državu Oregon na zapadu Sjedinjenih Država, zabilježene su rekordne lokalne temperature iznad 40 Celzijusa za vrijeme nedavnog toplinskog vala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.