Globus

Turski predsjednik

Erdogan poslao poruku teroristi Tarrantu: Platit ćeš za ovo

19/03/2019

Terorista Brenton Tarrant optužen je za ubistva u subotu, 16. marta, nakon što je dan ranije pucao na vjernike tokom molitve u dvije džamije

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan pozvao je vlasti Novog Zelanda da ponovo uvedu smrtnu kaznu u slučaju napadača koji je ubio 50 ljudi u dvije džamije u gradu Christchurchu.

On je tokom mitinga u sjevernom dijelu Turske upozorio da će Ankara natjerati napadača da plati za svoja djela ukoliko to ne učini Novi Zeland.

Terorista Brenton Tarrant optužen je za ubistva u subotu, 16. marta, nakon što je dan ranije pucao na vjernike tokom molitve u dvije džamije.

– Gnusno si ubio 50 naših braće i sestara. Platit ćeš za ovo. Ukoliko te Novi Zeland ne natjera na to, mi znamo kako da ti naplatimo, na ovaj ili onaj način – rekao je Erdogan bez obrazloženja.

Erdogan je napomenuo da je Turska pogriješila kada je prije 15 godina ukinula smrtnu kaznu, te da bi Novi Zeland trebalo da pronađe pravno rješenje kako bi napadač iz Kristčurča mogao biti osuđen na smrtnu kaznu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.