BiH

Potpredsjednik RS-a

Salkić: Želimo da se zaustave negativne pojave

19/03/2019

Salkić je ambasadora Holandije upoznao o stanju sistemske diskriminacije nad Bošnjacima u ovom entitetu, ali i današnjim stavovima i zaključcima izabranih i imenovanih predstavnika Bošnjaka u bh. entitetu RS

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić u Banja Luci je razgovarao sa Reinoutom Vosom, ambasadorom Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Salkić je ambasadora Holandije upoznao o stanju sistemske diskriminacije nad Bošnjacima u ovom entitetu, ali i današnjim stavovima i zaključcima izabranih i imenovanih predstavnika Bošnjaka u bh. entitetu RS.

– Izražavamo zahvalnost za svu podršku u obnovi i izgradnji naše zemlje i podršku na evropskom putu, ali istovremeno očekujemo veću pomoć predstavnika međunarodne zajednice i ambasadora u Bosni i Hercegovini na otklanjanju sistemske diskriminacije u ovom entitetu – kazao je Salkić.

Želimo, dodao je, da se evropski principi i praksa, kojima težimo, poštuju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te da građani imaju jednaka prava, saopćeno je iz Salkićevog Kabineta.

– Upoznao sam ambasadora da vlasti u ovom entitetu ne poštuju ni odredbe entitetskog Ustava, koje pružaju priliku Bošnjacima da budu ravnopravni. Posljednji napadi na Bošnjake u ovom entitetu unijeli su nemir i nepovjerenje, što nije dobro za građane u Bosni i Hercegovini. Napadi su posljedica klime koja se prema Bošnjacima posljednjih godina stvara u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Mi želimo da se ovakve negativne pojave zaustave – kazao je nakon sastanka potpredsjednik Salkić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.