Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Erdogan: Smjena obavještajaca i ministra policije Kosova historijska greška

erdogan govor

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da operacija Turske obavještajne službe (MIT) protiv balkanske mreže FETO na Kosovu nije bila ni prva, ni posljednja, objavila je agencija Anadolija.

“Zahvalan sam predsjedniku Kosova (Hašim Tači), ali premijeru Kosova (Ramušu Haradinaju) mogu samo reći sram te bilo. Historijska je greška što je smijenio obavještajce i ministra unutrašnjih poslova koji su nam isporučili te teroriste FETO-a. Oni su samo radili svoj posao“, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je rekao, javlja Anadolija, i da je neprihvatljivo da je premijer Kosova primio porodice, kako se izrazio, uhvaćenih terorista.

“Turska je, nakon SAD-a, druga zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova. Kako sada možeš tako raditi protiv Turske. Kakva je to politika i čija je? Znam da su moja kosovska braća protiv te premijerove odluke. Dobro poznajem Kosovare, a i oni mene dobro znaju“, kazao je Erdogan – govoreći o smjeni visokih policijiskih zvaničnika nakon hapšenja šest turskih državljana na Kosovu i njihovog izručenja Turskoj.