Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanija u ćorsokaku

BBC: Razgovori o Brexitu će biti okončani bez sporazuma?

skynews-brexit-eu-flag-westminster_4447547

Još je nepoznato kada će i da li će zaista Velika Britanija napustiti EU, skoro tri godine nakon referenduma na kojem su Britanci podržali Brexi

Razgovori Konzervativne stranke britanske premijerke Theresa May i opozicione Laburističke partije o Brexitu na putu su da se okončaju bez postignutog sporazuma, piše BBC.

Britanska agencija navodi da će May i lider laburista Jeremy Corbyn preći na drugu fazu razgovora, kako bi se postigao dogovor o procesu za glasanje u Parlamentu sa ciljem postizanja opšte saglasnosti.

May je 2. aprila najavila da će započeti razgovore sa laburistima, ali stranke do sada nisu uspjele da se dogovore o značajnim pitanjima, kao što je zahtjev laburista za carinsku uniju poslije Brexit.

Britanska premijerka saglasila se juče da postavi rok za podnošenje ostavke početkom juna, nakon što je Parlament tri puta odbacio sporazum koji je ona postigla sa EU u vezi sa Brexitom.

Još je nepoznato kada će i da li će zaista Velika Britanija napustiti EU, skoro tri godine nakon referenduma na kojem su Britanci podržali Brexit.

Velika Britanija je pristupila bloku evropskih država 1973. godine.