Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović: BiH na korak do predaje aplikacije za članstvo u EU

Dragan Čović

Zaključci vanrednog sastanka čelnika procesa Brdo-Brioni, održanog u Zagrebu, 25. novembra 2015. godine, čiju su službenu verziju ambasadori Hrvatske i Slovenije Ivan Del Vechio i Iztok Grmek tom prilikom uručili predsjedavajućem Predsjedništva Draganu Čoviću bila je jedan od tema prilikom njihovog današnjeg susreta u Predsjedništvu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Potvrđena je zajednička predanost ispunjenju deklaracije “Zajednička strateška vizija Evrope koja je cjelovita, slobodna i u miru“, koja je donesena na sastanku.

Predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović obavijestio je ambasadore da je Bosna i Hercegovina potpuno predana ispunjenju uslova za članstvo u Evropsku uniju.

Ta predanost se pokazuje kroz iznimne rezultate koji su postignuti, jer je Bosna i Hercegovina na korak do predaje kredibilne aplikacije za članstvo.

Ambasadori Del Vecchio i Grmek su još jednom istakli da Bosna i Hercegovina ima punu podršku njihovih zemalja na svom evropskom putu, koja posebno uključuje jačanje regionalne saradnje.