Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan Evrope u BiH se obilježava nizom manifestacija

predrag-prastalo

Evropski pokret u BiH danas započinje s realizacijom ovogodišnjeg projekta “Dana Evrope u BiH”.

– Umjesto da, kao ostali subjekti Dan Evrope obilježava jednokratnim aktivnostima, Evropski pokret u (EP) u BiH obilježit će taj značajan datum nizom manifestacija – mini projekata tokom cijele godine tako da se s pravom može reći da će EP u BiH, u suradnji i u partnerstvu s Vladom Brčko Distrikta, obilježiti ne samo Dan Evrope, nego i mjesece Evrope u našoj državi – navode iz EP u BiH.

U saopćenju za javnost ističe se da je prema planu aktivnosti predviđeno da se svakog mjeseca realizira po jedan projekt svečano-kulturno- sportsko- zabavno- poslovnog karaktera.

– Kao prvi dio projekta danas će u Brčkom biti održan Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci u kojem će sudjelovati ekipe iz BiH (IOK Brčko, IOK Zavidovići), Hrvatske (IOK Marsonija – Slavonski Brod) i Srbije (IOK Crvena Zvezda) – ističe se.

Navodi se da je svečano otvaranje bilo danas, a otvaranju prisustvuju i gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić i predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Kao druga manifestacija, u okviru obilježavanja Dana (mjeseca) Evrope, za kraj juna u Domu kulture u Brčkom planirana je Svečana akademija tokom koje će predstavnici EP u BiH uručiti ovogodišnja priznanja organizacije najistaknutijim pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos procesu EU integracija i internacionalnom ugledu BiH.

Kao treći dio projekta u zadnjoj sedmici jula bit će održan koncert rok grupe “Regina”, na Trgu u Brčkom.

– U drugoj polovini godine, u septembru i oktobru, projekt će biti okončan uličnom trkom za učenike osnovnih i srednjih škola odnosno realizacijom velike poslovne konferencije tokom koje će ujedno biti pokrenut poslovni lobi u BiH – saopćila je Press služba EP u BiH.