Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džaferović sa predstavnikom MVP Velike Britanije za Balkan

050617 dzaferovic – del mvp vb

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se danas sa zamjenikom šefa Odsjeka za Zapadni Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Peterom Bainbridgeom.

Na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj. E. Edward Alexander De Poulton Ferguson, razgovarano je o predstojećoj sjednici Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini pri čemu su sagovornici izrazili zabrinutost zbog trenutnog zastoja i blokada u provođenju reformi u Bosni i Hercegovini.

Zahvalivši se na podršci koju Velika Britanija pruža našoj zemlji na njenom evropskom i NATO putu, predsjedavajući Džaferović je upoznao goste sa aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini i radom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Delegacija Ujedinjenog Kraljevstva se posebno interesirala za realizaciju reformske agende, izmjene Izbornog zakona i set zakona o akcizama a još jednom je ponovljeno da je neupitna i dalja podrška UK na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je najoštrije osuđen teroristički napad koji se desio u Londonu te je istaknuto da je terorizam veliko svjetsko zlo i da se u borbi protiv terorizma mora ujediniti cijeli svijet.