Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

EU info centar organizuje projekciju francuskog filma „Pošaljite račun“

27/10/2015

U cilju promocije evropske kulture, EU Info centar u saradnji sa Francuskim institutom u BiH i Eurochannel-om organizuje projekciju filma „Pošaljite račun“/„Envoyez la facture.

Dugometražni film redateljice Clarie Devers dio je serijala „Crni niz“ iz 2009. godine od osam filmova nastalih kao plod susreta pisaca i režisera, a sufinansiran je iz EU programa Kreativna Evropa.

Prikazivanje filma biti će upriličeno u četvrtak 29. oktobra u prostorijama EU info centra u u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 17:30 sati.

Plakat filma Posaljite racun

Posjetiocima će se, prije projekcije obratiti NJ.E. Claire Bodonyi – ambasadorica Francuske u BiH, Donato Giuliani, direktor Francuskog instituta u BiH i Massimo Mina, voditelj odjela operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji Evropske unije u BiH.

Nakon projekcije filma posjetitelji će moći učestovati u otvorenoj diskusiji o francuskoj/evropskoj kinematografiji sa predstavnicima Francuskog instituta u BiH.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.