Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

EU od Izraela traži nultu toleranciju prema jevrejskim ekstremistima

31/07/2015

EU je od Izraela zatražila da iskaže nultu toleranciju prema nasilju jevrejskih ekstremista nakon što je u požaru na Zapadnoj obali, za koji su okrivljeni naseljenici, poginulo palestinsko dijete.

“Izraelske vlasti treba da preduzmu odlučne mjere za zaštitu lokalnog stanovništva. Tražimo punu odgovornost, efikasno sprovođenje zakona i nultu toleranciju prema nasilju ekstremista”, saopšteno je danas iz kancelarije visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i sigurnost Federice Mogherini.

Izraelska vojska saopštila je danas da su osumnjičeni jevrejski ekstremisti zapalili dvije palestinske kuće na Zapadnoj obali i da je poginulo dijete, dok su teže povrijeđene četiri osobe.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni u ranim jutarnjim časovima ušli u selo Duma, gdje su zapalili kuće i ispisali grafite na hebrejskom jeziku.

U toku je potraga za osumnjičenima.

Jevrejski ekstremisti već duži niz godina napadaju palestinsku imovinu, uključujući džamije, crkve, pa i baze izraelske vojske zbog, kako navode, favorističke politike izraelske Vlade prema Palestincima.

U tim napadima rijetko kada bude smrtnih slučajeva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.