Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Eurozoni prijeti opasnost od neprestanih kriza

28/08/2015

Predstavnik Evropske centralne banke Benoit Coeuré upozorio je da je monetarna unija eurozone “nesavršena” i da će biti izložena “neprestanim krizama ukoliko ne uspije da se suoči sa ekonomskim i političkim razlikama”.

Benoit Coeuré, koji je član izvršnog tijela Evropske centralne banke, istakao je da sadašnja kriza evrozone predstavlja test za sposobnost monetarne unije da ostvari dvostruki cilj – ekonomsko i političko jedinstvo.

“Naš institucionalni okvir još nije dovoljan za ekonomsku i monetarnu uniju kada je riječ o ekonomskim, fiskalnim i finansijskim pitanjima. Evropska centralna banka trenutno ima jaku političku protivtežu u ovim oblastima”, rekao je Benoit Coeuré.

On je dodao da će evropska monetarna unija zbog toga ostati nesavršena, neće biti onoliko prosperitetna koliko bi mogla da bude.

“Suočavaćemo se sa rizikom od ponovljenih kriza ukoliko ne uspijemo da se suočimo sa ekonomskim i političkim razlikama”, izjavio je Benoit Coeuré.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.