Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Evropski komesar za proširenje: Ne miješajte terorizam s izbjeglicama

16/11/2015

Komesar za proces proširenja pri Evropskoj uniji Johannes Hahn izjavio je danas u Bruxellesu kako Evropa ne smije miješati terorizam sa izbjegličkom krizom s kojom je kontinent suočen.

“Ne smijemo miješati terorističke napade s trenutnom migracijom i problemom izbjeglica – to su dva različita pitanja”, istakao je Hahn uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU.

Hahn je također kazao kako Evropa “mora biti čvrsta i hrabra” kada se susreće sa terorističkim prijetnjama “evropskom načinu života”.

Ova reakcija evropskog komesara uslijedila je nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu. Posljednji napadi potakli su spekulacije o povezanosti izbjeglica s terorizmom posebno nakon što su francuski zvaničnici izjavili kako je jedan od napadača navodno prešao u Evropu izbjegličkim valom sa Bliskog Istoka.

Na jedinstvo u Evropi pozvao je i predsjednik EU Jean-Claude Juncker.

“Oni koji organizuju onakve napade i oni koji ih izvode su upravo oni od kojih izbjeglice bježe”, kazao je Juncker tokom samita G20 u Turskoj dodajući kako “nema potrebe za revizijom evropske politike prema izbjeglicama”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.