Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Fajon: Podržavamo rezoluciju o Srebrenici

13/06/2015

Potpredsjednica stranke socijalista i Progresivac u Evropskom parlamentu Tanja Fajon poručila je danas da njezina zastupnička skupina podupire prijedlog rezolucije o Srebrenici o kojoj će se glasovati u lipnju.

“Mi progresivci podržavamo rezoluciju”, napisala je Fajon na svom twitter nalogu.

Prijedlog rezolucije o Srebrenici u kojem se odaje počast žrtvama, a od evropskih institucija zahtijeva da poduzmu sve da se takav zločin ne ponovi, podnio je zastupnik Ivan Jakovčić iz grupe liberala.

Sem toga, od Evropskog vijeća i Komisije se traži da na dvadesetogodišnjicu genocida u Srebrenici uputi jasnu poruku svim državama Zapadnog Balkana da imaju europsku perspektivu i da podrže proces integracije cijele regije u EU.

Jakovčićev prijedlog da se nacrt rezolucije uvrsti na dnevni red plenarnog zasjedanja EP, koje će se održati od 7. do 9. jula u Strasbourgu prihvatile su sve poslaničke grupe na sastanku Predsjedništva EP prije dva dana, a o njemu će se još jedanput formalno glasati sedam dana prije sjednice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.