Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gruzija podržava Crnu Goru na putu ka EU i NATO

gruzija-crna-gora

Gruzija u velikoj mjeri podržava Crnu Goru na putu ka EU i NATO integracijama, poručila je danas u Podgorici Tamara Beruchashvili, ministarka inostranih poslova Gruzije.

Beruchashvili, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, sastala se sa crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem. Nakon razgovora, Lukšić i Beruchashvili su poručili da Crna Gora i Gruzija imaju iste integracione ciljeve.

„Gruzija u velikoj mjeri podržava Crnu Goru na putu ka EU i NATO integracijama. Isto tako podržavamo da se Crnoj Gori uputi poziv za članstvo do kraja godine“, kazala je Beruchashvili

Dvoje ministara razgovarali su i o regionalnim i bezbjednosnim izazovima.

„Želim da zahvalim Vladi Crne Gore koja podržava teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije“, istakla je Beruchashvili.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Igor Lukšić kazao je da je Crna Gora spremna da svoja iskustva na putu integracija podijeli sa Gruzijom.

„Osvrnuli smo se i o pitanjima koja se tiču integracionaih procesa. Dvije države imaju iste integracione ciljeve. Mi smo raspoloženi da naša iskustva koja imamo sa EU razmijenimo sa Gruzijom. Kada su u pitanju NATO integracije, želim da zahvalim Gruziji na podršci politici otvorenih vrata i njihovom zalaganju da Crna Gora dobije poziv“, kazao je Lukšić.

Ministarka inostranih poslova Gruzije Tamara Beruchashvili, u okviru posjete Crnoj Gori, danas će razgovarati i sa predsjednicima države, Vlade i Skupštine Crne Gore, Filipom Vujanovićem, Milom Đukanovićem i Rankom Krivokapićem.